Allergiavizsgálat, toxinteszt

Az allergia

Az allergia az emberi szervezet megváltozott reakciója mely, egy általában testidegen anyag ismételt bevitele esetén alakul ki. A tünetek akkor jelentkeznek, ha a szervezet olyan anyaggal – ún. allergénnel – kerül érintkezésbe, amelyre fokozottan érzékeny: például virágporral, háziporral, illetve bizonyos élelmiszerekkel.

Az allergiás beteg szervezetében már a legcsekélyebb mennyiségű allergén belélegzése, elfogyasztása vagy akárcsak a megérintése is heves védekezési reakciót válthat ki, melynek során ellenanyagnak (antitestnek) nevezett nagyméretű fehérjék szabadulnak fel a szervezetbe jutott idegen anyagok semlegesítésére.

Az allergénekben levő specifikus fehérjék az allergia okozói: az orr, a légutak, a tüdő és az emésztőrendszer nyálkahártyáját borító nedves váladékban oldódva az allergiás reakciót elő tudják idézni. Az allergiát kiváltó anyag aktivizálja a szervezet immunvédekezésében szerepet játszó fehérvérsejtek mérgező vegyületét, a hisztamint, amely eredetileg idegen anyagok semlegesítésére szolgál. Ez a szövethormon (hisztamin) felelős a legtöbb ismert allergia-tünetért: viszketés, bőrpír, duzzanat, izom-összehúzódás, hajszálerek kitágulása, hörgők szűkülése, fejfájás, ekcéma.

Allergiás tünetek okai: az immunrendszer elégtelen működése és a helytelen táplálkozás – pl.: túlzott finomított szénhidrátok, tejtermékek, cukor fogyasztása.
A rossz emésztés és felszívódás következtében a vérben és a nyirokrendszerben felhalmozódott mérgek fokozott nyálkaelválasztódást okoznak. Ez kiválasztódhat a test különböző részein, az orrjáratokban, a hörgőkben, a tüdőben, de akár a nemi szervekben is heveny vagy idült folyást okozva.

Ne feledje! Önmagában a legtöbb allergén ártalmatlan.
Saját szervezetének rendellenes reakciója idézi elő a bajt.

A vizsgálat fájdalommentes, tűszúrás nélkül történik, már 3 éves kortól elvégezhető.

A allergiavizsgálat tesztanyagai (kb. 400 féle):

Ételféleségek:
húsok, tojás, tej és tejtermékek, halak, tenger gyümölcsei, zöldségek, gyümölcsök, olajos magvak, növényi olajok, lisztfélék, konzerváló- és színezőszerek, fűszerek, egyebek (élesztő, sör, bor, kávé, stb.)

Nem étel allergének:
pollenek, állati eredetű anyagok, rovarok, atkák, száraz porok, mosó- és tisztítószerek, textíliák, fémek (pl.: alumínium, arany, ezüst, réz, amalgám, higany, króm, nikkel, cink), vegyszerek (növényvédő- és favédőszerek)
gombák, penészgombák (candida albicans)

Egyéb anyagok:
Az Ön által elhozott rendszeresen szedett gyógyszerek, vitaminok, homeopátiás készítmények bemérése.

Toxinteszt

Az állapotfelmérés során a szervek energetikai állapotáról kapunk információt. Nem betegségeket állapítunk meg, hanem esetleges energetikai változást, ami még tüneteket nem feltétlen okoz, de figyelemfelkeltő lehet.
Az egészséges szervezetben is lehetnek megbúvó kórokozók, melyek felismerése lehetővé válik. Például: candida gomba, parazita, borrélia a kullancs kórokozója, egyéb baktériumok, vírusok, penészgombák.
Jelzést kaphatunk legfőbb szerveink működési zavarairól, az esetleges kórokozók helyéről. A vizsgálat a betegségek megelőzésében segíthet.

A teszt kiértékelhető homeopátiás orvossal, aki a terápiát felállítja.
(Igény esetén homeopata orvos elérhetőségét megadjuk.)


Lehetőség van saját, rendszeresen szedett gyógyszerek, valamint természetes alapú készítmények bemérésére, amelyek segítik a szervezet egyensúlyának visszaállítását.